Начало Избори 2013 С разкриването на 250 000 нови работни места и 450 лв. минимална...

С разкриването на 250 000 нови работни места и 450 лв. минимална работна заплата се ангажира БСП

СПОДЕЛИ

Държавата може да бъде стабилизирана единствено чрез отговорно управление близо до хората, категорични са от местната структура на левицата

В предизборната  кампания на БСП няма да има показност и помпозност, а акцентът по-скоро ще падне на срещите с хората. Това заяви председателят на местната  структура на БСП Станимир Велчев този понеделник, когато официално бе даден старт на предизборната кампания на левицата в Панагюрище.

На  среща с журналисти в ресторант „Орфей” бяха представени основните акценти от  платформата на партията за предстоящите парламентарни избори. Редом с утвърдените на местното политическо поприще членове на партията Станимир Велчев и Георги Гергинеков, пред медиите застанаха и няколко от по-младите лица на БСП тук –  Светлана Парашкевова – Узунова, Петър Каменски, Николай Узунов, Стоян Палийски, Невена Данчева, Иван Лалов. Сам по себе си е интересен и фактът, че 99% от кандидатите в листата на Коалиция за България в 13 многомандатен избирателен район – Пазарджик,  са нови лица. Изключение прави само водачът  Илияна Йотова.

В експозето си председателят на общинската структура на БСП Станимир Велчев  подчерта, че предстоящите избори са с решаващо значение за живота на всеки български гражданин и за развитието на страната. 

Днес българинът  чувства остра нужда от повече гаранции за сигурност и стабилност, от повече справедливост при разпределение на тежестите от кризата, от по-голяма защита на своите политически, икономически и социални права.” – посочи  Велчев.

Сред основните ангажименти, които БСП декларира, че ще поеме в рамките на мандата, са  стабилизирането на икономиката чрез 10-годишна програма за развитие на производството, разкриване на 250 000 нови работни места, нулев данък за хората с минимални доходи, трайно намаляване на младежката безработица, увеличаване на минималната работна заплата от 310 на 450 лв.. И още – серия от мерки за стимулиране на дребния и среден бизнес, сред които – поддържане на най-благоприятна бизнессреда и запазване на ниското ниво на данъчноосигурителната тежест, продължаване на процеса на намаляване на социално-осигурителната тежест с цел понижаване на разходите за труд и подобряване на конкурентоспособността.  „Развитието на българското земеделие е безспорен приоритет за БСП.  Имаме   стратегия, която гарантира устойчиво развитие и реализиране на европейския модел.” – подчерта Велчев.  Той посочи, че част от програмата е и въвеждането на граждански контрол във властта и в тази връзка съобщи, че след изборите, по инициатива на БСП, предстои да бъде проведен форумът „Отворен парламент”, в който да се включат граждански организации, а основната задача на форумът ще е да бъдат обсъдени конкретни законови промени.

Присъстващите на срещата членове на местната структура на БСП бяха единодушни, че държавата може да бъде стабилизирана единствено чрез отговорно управление близо до хората. Именно затова и предизборната кампания на БСП ще е с акцент върху разговорите и срещите с хората. По-мащабна проява на местно ниво ще е автопоходът, който ще се проведе на знаковата за панагюрци дата 20-ти април и в който ще се включат представители на младежките организации на БСП в областта. Началото на автопохода  е  12:30 часа, като отправна точка ще е районът на болницата. От там автоколоната ще направи почетна обиколка на града, която ще завърши при паметника на Райна Княгиня. Там ще бъдат поднесени цветя, а след това колоната ще се отправи  към  местността Оборище, където ще бъде почетена паметта на първите български парламентаристи.