Начало Култура С рисунки на деца от Панагюрище България участва в международния фестивал за...

С рисунки на деца от Панагюрище България участва в международния фестивал за архитектура и урбанизъм

СПОДЕЛИ

risunkiС макет на Асеновата крепост и рисунки на деца от Панагюрище България участва в международния фестивал за архитектура и урбанизъм, който се провежда в чешката столица Прага.
Фестивалът продължава до 18 октомври, а тазгодишното 9-то издание е посветено на наследството на регионите. Български културно-исторически паметници и съвременни архитектурни проекти се представят в рамките на фестивала за четвърти път.

Нашата страна участва с макет на Асеновата крепост, изложен в манастира „Св. Иржи“ в Храдчани, съобщиха от посолството ни в Прага. Българската съвременна градска архитектура е представена от Архитектурно студио АТМ.

България участва и в детския фестивален раздел, където за първи път страната ни е представена с рисунки на ученици от основните училища „Свещеник Недельо Иванов“ и „20-ти април“ в Панагюрище.

Проектът на тема „Паметниците на моя край“, в който са включени рисунки на деца от цял свят, има за цел да засили интереса и отговорността на най-малките участници към заобикалящата ги архитектурна среда и да насърчи тяхното въображение и креативност.