Начало Култура С видеофест и „Памет за приятели“ започна първата среща на поети с...

С видеофест и „Памет за приятели“ започна първата среща на поети с китара – Панагюрище` 2022

СПОДЕЛИ

Maрия Бегова

С видеофест и „Памет за приятели“ започна първата среща на поети с китара – Панагюрище` 2022. От 11,00 в читалището звучаха песни на обичани български бардове.

В 16,00 в залата на духовия оркестър организаторите, участници в срещата и гости посветиха на паметта за приятелите поети и музиканти Пламен Ставрев, Гриша Трифонов, Бойко Георгиев, Славимир Генчев, Томи Наплатанов. Прозвучаха спомени, стихове и песни, а кратката мултимедийна презентация завърши с изповедното „Помним ви, приятели“!

Програмата на първата творческа среща на поетите с китара предвиждаше среща под наслов “Държавата на другия живот“ – един час с поезията и музиката на Пламен Сивов. Красивата поезия на Пламен Сивов – извисена, многопластова, асоциативна, облечена в музиката на акустичната китара и изпълнена с красивия баритон на автора, пренесе слушателите в държавата на другия живот – държавата на духовното, на вярата, на доброто, на истинския смисъл на живота ни. В дует с Пламен Сивов се включи и Зорница Попова, която заплени залата с топлото си лъчезарно присъствие. Почитатели на авторската изпята поезия изпълваха Музикалната зала на читалището. Сред публиката можеха да се видят и гости от Баня и Стрелча, бардове и поети от страната и от Панагюрище.

Днес от 11:00 часа в градския парк ще се проведе концерт на открито, посветен на новата 2022-2023 учебна и творческа година. При лошо време концертът ще е в Читалището.