Начало Здраве Съдът възстанови уволнената заради панагюрска линейка д-р Пангарова на работа

Съдът възстанови уволнената заради панагюрска линейка д-р Пангарова на работа

СПОДЕЛИ

 Съдът възстанови на работа директора на Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Надка Пангарова, която бе уволнена със заповед на министъра на здравеопазването за извършени фиктивни технически прегледи на линейки.
Пангарова бе уволнена през август 2011 г., след като стана ясно, че два месеца по-рано е бил извършен фиктивен преглед на линейка, която всъщност била в Панагюрище.

Тя обжалвала заповедта, подписана от тогавашния министър на здравеопазването Стефан Константинов, в Окръжния съд в Пазарджик. Магистратите са отменили уволнението като незаконно с мотива, че д-р Пангарова не е допуснала виновно нарушение на трудовата дисциплина. В мотивите си съдът посочва, че описаните фиктивни годишни технически прегледи са извършени по време, когато директорката на Спешна помощ е била в законоустановен отпуск.

Решението на Окръжния съд в Пазарджик е обжалвано пред Върховния касационен съд, който не допуска касационното обжалване и решението за отмяна на уволнението на д-р Надка Пангарова и връщането й на предишната работа става окончателно.