Начало Коментари Само за час полицията намери 2-годишно момиченце

Само за час полицията намери 2-годишно момиченце

СПОДЕЛИ

Само един час бе нужен на полицията, за да намери 2-годишно момиченце, отвлечено от дома му в пирдопското село Антон, съобщиха от МВР – София.

В полицейското управление в Панагюрище са задържани петима души, за които са смята, че са съпричастни към отвличането, като трима от тях роднини на детето.

Вчера около 16.20 часа в районното управление в Пирдоп се е получил сигнал за отвлечено 2-годишно момиченце от дома му в с. Антон. Сигналът бил подаден от майката на детето, която съобщила, че братът на мъжа ѝ и чичо на детето – Д.К. на 25 години, е пристигнал пред дома им със сив автомобил „Пежо”, в който имало още четирима души. Чичото заявил, че ще вземе детето със себе си, за да го гледа за около седмица в дома си в Панагюрище, издърпал момиченцето от двора на къщата и го натоварил на автомобила.

Незабавно след получаването на сигнала полицейските служители съвместно с колегите им от управленията в Карлово, Панагюрище и Елин Пелин заградили голям периметър. Благодарение на светкавичната им реакция в рамките на час момиченцето било намерено на адреса на чичото в Панагюрище, а похитителите му – задържани.

Установено било, че освен чичото в автомобила са били и лелята на детето с непълнолетния ѝ син, както и двама техни познати, единият от които 15- годишен, всичките от Панагюрище. Оказва се, че Д.К. е стар познайник на полицията, регистриран е многократно за кражби, както и за хулиганство с нанесена телесна повреда, осъждан ефективно.

Петимата са задържани за 24 часа в РУП- Панагюрище за изясняване на случая. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Източник: Dnes.bg