Начало Култура Самодейният театрален колектив в Стрелча поставя „Красавецът“ по Джон Патрик

Самодейният театрален колектив в Стрелча поставя „Красавецът“ по Джон Патрик

СПОДЕЛИ

На 14 юни Самодейният театрален колектив при читалище „Просвещение-1871 г.“ представя поредната си премиера. У дома – в  читалищния салон на Стрелча от 19.30 ч. Този път – на спектакъла „Красавецът“ по Джон Патрик. С превод и адаптация от Андрей Аврамов.

Дръзкото творческото хрумване е на големия пазарджишки актьор Иво Русев, чиято е постановката. Непредставяно досега, заглавието вълнува и провокира интереса на публиката. Сюжетът и персонажите в него поставят въпроси за живота тук и сега, на всеки зрител. Предизвикателството на играта е отредено за удачно подбрания актьорски състав: Цветанка Няголова, Маргарита Пайтакова, Енчо Божков, Райка Фингарова, Иван Маджаров, Йорданка Гунчева. Озвучител е Стоянка Панова, а осветител – Пенка Козарекова.

 

Читалищният Театрален колектив на Стрелча има богат сценичен живот. С множество представления не само в нашата област. Десетилетия наред участва в прегледи на самодейните театри на различни места в страната, като се представя достойно. Канен е на сцените на читалищата в региона и в други административни области. Навсякъде, неизменно печели любовта на публиката. С постановката на „Красавецът“ отново събира   почитателите на творческия тандем. И местата в читалищния салон са почти запълнени. 

 

Пазарджишки регионален център „Читалища“  предвижда зрителско посещение на свой представител. За да честити на Стрелча премиерата на „Красавецът“, след  безрезервната игра на актьорите, въвлечени в режисьорската хрумка на Иво Русев! 

 

Очаквано добре – както винаги! И с допълнителни столове.

 

ИНФОРМИРА: инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ „Читалища“