Начало Общество Самотни възрастни хора от Панагюрище днес получиха топъл обяд

Самотни възрастни хора от Панагюрище днес получиха топъл обяд

105
1
СПОДЕЛИ

obqd1Мария МАСЛЕВА

Днес в механа „Старата къща“ самотни възрастни хора получиха топъл обяд. Този благороден жест на собствениците на заведението бе част от инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда”.

„Благодаря на добрите хора, защото панагюрци са наистина добри и си помагат.“ – каза Дима Попова, която е главен организатор на акцията в Панагюрище.

В двете кутии за дарения са събрани общо 196 лева, за които са закупени хранителни продукти, които днес бяха раздадени на другата част от самотните възрастни хора, които нямаха възможност да посетят обяда. Те получиха по две чанти. В едната боб, леща, ориз, брашно, макарони, фиде, бисквити сладки и солени,сол, захар , пакет билкови лукчета, локум, вафли,меденка,плодове мандарини и банани. Във втората чанта имаше 1 бр. пиле, маргарин, лютеница и една бутилка олио.

obqd obqd5 obqd3

„Надявам се следващия път да има повече хора, които решат да се включат, по какъвто и да е начин, в благотворителната инициатива, ще е добре за всички, за цялото общество.“, бяха думите на бизнесдамата Мария Петришка. Тя допълни  „Трябва да се осъществяват контакти с тези хора, изпаднали в нужда, защото те са гладни не за храна, гладни са по-скоро за внимание.“

На обяда присъстваха и част от доброволците към БМЧК, които поговориха с възрастните хора, изслушаха ги и ги направиха празника им наистина забавен.