Начало Местна власт Сътрудничество в сферата на туризма и бизнеса обсъдиха областните управители на Пазарджик...

Сътрудничество в сферата на туризма и бизнеса обсъдиха областните управители на Пазарджик и Кавала

СПОДЕЛИ

trendafil-velichkovВъзможностите за сътрудничество в сферата на туризма и участието на област Пазарджик в проекти по международни програми в партньорство с гръцкия регион, обсъдиха областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и областният управител на Кавала Теодорос Маркопулос. Срещата между двамата областни управители се проведе в Областната администрация на Кавала. Гръцките партньори проявяват интерес към възможностите за зимен и СПА туризъм в област Пазарджик. В същото време са отправили покана към областният управител на Пазарджик, делегация от нашия регион да посети Кавала и да се договори конкретни бъдещо сътрудничество.

Трендафил Величков ще предложи на общините и на представителите на бизнеса от региона да се включат в международното изложение „Кавала Експо”, което всяка година събира в Кавала стотици представители на бизнеса от трансграничния регион и предоставя възможност за презентация на стоки и услуги пред широка публика.

Кавала е столица на едноименната област и представлява втория по големина градоустройствен комплекс в северна Гърция след Солун. Заема място от стратигическо значение, с несравними по себе си природни дадености и големи възможности за развитие.