Начало Спорт В Шумен Любен Каменов ще стартира към третата титла

В Шумен Любен Каменов ще стартира към третата титла

СПОДЕЛИ
Снимки: Ани Хаинова

liubenЕкипът на Каменов Рали Тим завърши ревизията на бегачката и, както казва шампионът за 2015 г. (на снимката) в планинските изкачвания, остава да измием колата и в петък пътуваме за Мемориал Валери Великов.

Любен Каменов се надява още от първия старт в скоростния планински шампионат тази година да започне защитата на спечелени последователно две предишните титли в генералното класиране на това първенство.

„Можеше да бъдем готови и по-рано, но както винаги става – имаше забавяне с доставките на някои от частите за ревизията на Мицубиши-то“, обяснява за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилота.

Иначе ревизията на автомобила започва в началото на март, Каменов и механиците работят „на парче“ заради забавените доставки, но успяват да се вмъкнат в графика, който сами са си поставили за старта в шуменския мемориал.

Разбира се, Каменов Рали Тим планира пълно участие в националния шампионат, но и два старта зад граница – в Австрия и Румъния.

„Това ще направи април страшно напрегнат за отбора, защото след Валери Великов е благоевградското състезание (през 2015 г. Каменов го пропусна, за да кара в Рехсберг, Австрия – бел. ред.) и още на следващата неделя е австрийския старт“, прави уточнението шампиона.

Последното, което в Панагюрище чакат да пристигне от забавените доставки от чужбина е горивото за автомобила.

„Купуваме по малко, защото е скъпо – казва Любо Каменов. – Сега сме поръчали толкова, колкото ни е нужно за Шумен, Благоевград и за Рехсберг.“

Източник: http://bgnrc.info/