Начало Общество Сдружение „Идея“ в село Бъта успешно работи по проект „Вече знам и...

Сдружение „Идея“ в село Бъта успешно работи по проект „Вече знам и мога повече“, финансиран от Общинската младежка програма

СПОДЕЛИ

Обявен е фотоконкурс „Лицата на моя роден край“

Миналата седмица приключи курсът по художествена фотография за децата и младежите от село Бъта, който се проведе по проект на Сдружение „Идея“ финансиран от общинска програма за стимулиране на младежки дейности.

Курсът бе воден от д-р Николай Радулов, който разясни на участниците основни принципи във фотографията в технически и творчески аспект. Радулов обяви и началото на фото конкурса, предвиден в проекта. Децата и младежите, жители на селото, които са от 14 до 29 години, могат да участват в него с по 4 свои фотографии на тема „Лицата на моя роден край“, като ги поместят във фейсбук групата на проекта. Определен е награден фонд с общ размер 200 лева, а организаторите от Сдружение „Идея“ имат готовност и да увеличат наградите, ако се появят много интересни фотографии.

Паралелно с този курс се провеждат обученията по проучване на родния край и създаване на родова история, ръководен от Мария Кършева, и курсът по дърворезба с обучител Марин Кушлов, майстор на този художествен занаят и учител по география и история. Тази седмица ще се проведе и поредното обучение по грънчарство.

Заниманията се провеждат със съдействието на читалището и кметството. За правилното протичане на заниманията организаторите осигуриха дърворазбарски тезгях и грънчарско колело.