Начало Общество Седмокласници разработваха проекти „Мечтай и пътувай, пътувай и мечтай“

Седмокласници разработваха проекти „Мечтай и пътувай, пътувай и мечтай“

СПОДЕЛИ
Учениците от 7.а клас, 2 група по компютърно моделиране и информационни технологии в ОУ „Проф.Марин Дринов“с учител г-жа Анна Йончева, се изправиха пред предизвикателството да организират групова ваканция, като помислят и за най-малката подробност при едно пътуване в чужда страна.
Задачата на екипите беше да представят проектите с помощта на презентация в програмата Power Point, използвайки всички възможности на програмния продукт. При подготовката учениците се запознаха с онлайн-платформи за резервация на билети за пътуване и за резервация на хотели, работиха с валутни калкулатори, синоптични платформи, програми с изкуствен интелект, рекордери и конвертори на аудио и видео-файлове, графични редактори, смарт-приложения и др.
Този проект показа на учениците не само възможността да използват технологиите за създаване на нещо креативно и оригинално, но и възможността за ефективно работене в екип и комуникация в група. Благодарение на техния труд те създадоха невероятни виртуални пътешествия до забележителни дестинации, като презентираха на английски и български език.