Начало Спорт Секцията към „Асарел-Медет“ АД организира национален турнир по бридж

Секцията към „Асарел-Медет“ АД организира национален турнир по бридж

СПОДЕЛИ

photo_big_462336Секцията по спортен бридж към „Асарел-Медет” АД организира Първи национален турнир „Панагюрище 2014”. Състезанието е посветено на Деня на миньора и ще се проведе на 23 и 24 август в панагюрския ресторант „Виктория”. Партньори в организацията на проявата са Община Панагюрище, „Орика мед” ООД и асеновградският клуб „Кристон”.

В първия ден на състезанието ще се играе отборен турнир, като всеки клуб ще се представлява от четирима бриджьори. Вторият ден е определен за „двойкова” надпревара. Организаторите са осигурили и награден фонд, който ще бъде разпределен между призьорите.

Идеята е следващото издание на турнира да бъде част от националния календар, затова в дебютното издание са поканени професионални съдии и представители на федерацията по спортен бридж. До този момент участието си в състезанието са потвърдили клубове от София, Пловдив, Стара Загора, Асеновград, Димитровград, Златица, Раковски и др. Отборите и състезателите ще бъдат записвани на място непосредствено преди старта на турнира.