Начало Любопитно Семейство Николови от Панагюрище взе участие в първия Етно фестивал в Челопеч

Семейство Николови от Панагюрище взе участие в първия Етно фестивал в Челопеч

СПОДЕЛИ

Семейство Николови от Панагюрище взе участие в първото издание на Етно фестивал „Челопеч-огнище на традиции 2023“, което се проведе в периода 06-08.10.2023 г.

Малката Марианка Николова освен обичта си към домашните си любимци – магаренцата и участията си с тях по фестивали, сега беше щастлива, че се включва заедно със семейството си в първият по рода си етно-фестивал.

Семейството от Панагюрище е част от КК „Златните кукери“ и с радост взема участие във всяко едно мероприятие. Марианка е малка кукерка повече от година насам, баща й играе ролята на мечката, която е вестител на успех и берекет в труда, а майка й Мария участва в организационните дейности и снимачния процес.

Снимки: Богдан Караджов 

За ПИА те споделиха, че още от сега нямат търпение да дойде и второто издание другата година на този уникален фестивал.

Основната цел на Етно фестивала “ Челопеч – огнище на традиции е да се представят пред поколенията българските традиции, свързани с кукери и коледар, както и да допринесе за съхранението и обогатяването на духовното богатство на българите.

„Искрено благодарим на хората, без които нямаше да сме част от това незабравимо изживяване – Ангелина Нешева, Делян и Добромир Джуневи.“ – споделят семейство Николови.