Начало Общество Семинар за селекцията на преживни животни ще се проведе утре в Панагюрище

Семинар за селекцията на преживни животни ще се проведе утре в Панагюрище

СПОДЕЛИ
restorant
Утре, 20 март 2019 г., в град Панагюрище ще се проведе съвместна информационна среща – семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Земеделския институт в Стара Загора. Срещата ще се проведе в камерната зала на Театър Дом-паметник, като лекциите ще започнат от 11:00 часа.

Вижте програмата на събитието 

Темата на семинара ще бъде „Съвременни проблеми при развъждането и селекцията на едри и дребни преживни животни“, посочиха организаторите.

 На семинара проф. дсн Живко Кръстанов от  Земеделския институт  в град Стара Загора ще запознае присъстващите земеделски производители с промените в нормативната база на европейското законодателство в областта на селекцията. Лекторът ще представи класическите методи на развъждане при едри и дребни преживни животни, както и новите селекционни признаци в преживното животновъдство. Проф. дсн Кръстанов ще говори пред аудиторията и за геномна селекция – едно от най-важните неща в животновъдството.
Експертите от службата за съвети в земеделието ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от ПРСР 2014-2020 г.  и новостите в обвързаната подкрепа за животновъдство и нови държавни помощи за животновъди през 2019 г.
Източник: Фермер.БГ