Начало Препоръчани Сериозна конкуренция се очертава на Държавното първенство по Таекуон-До ITF този уикенд

Сериозна конкуренция се очертава на Държавното първенство по Таекуон-До ITF този уикенд

СПОДЕЛИ

Следващото Държавно първенство по Таекуон-До ITF в дисциплините форма, специална техника и самозащита ще бъдат в периода 21-23 май в Панагюрище

Над 300 състезатели ще участват на Държавния шампионат по Таекуон-До ITF в дисциплините- спаринг и силов тест, които ще се проведат в спортна зала “ Скаптопара“, Благоевград от утре ( петък) до неделя. Спортисти от клубовете от цялата страна във всички възрастови групи са заявили участие в предстоящата надпревара, която ще бъде и шанс за най-добрите да попаднат в националните отбори за Европейското първенство в Гърция през този октомври месец и Световното за юноши и девойки в Беларус през декември.

„Повече от една година заради пандемията не сме правили официални състезания в зала и вече нямаме търпение да се съберем на живо и да се видим реална спортна среда. Оставям настрана многото турнири, които направихме онлайн и семинари през това време, но ето, че дойде моментът и за Държавното първенство за всички възрасти , което ще бъде в Благоевград.

Всички мерки относно дезинфекция и разпоредбите свързани с пандемията ще бъдат спазени. Имаме нови хора в организационния ни комитет, които само с това ще се занимават в следващите три дни. Убеден съм, че ни предстоят много интересни и оспорвани срещи на националния шампионат“, сподели Марио Богданов – председател на Българска федерация по Таекуон-До ITF.

В петъчния ден ще се проведе задължителния кантар за състезателите, техническа конференция и съдийски семинар. Срещите на спаринг и силовия тест ще започнат в събота след 10:00 часа.

Следващото Държавно първенство по Таекуон-До ITF за всички възрасти в дисциплините – форма, специална техника и самозащита ще бъдат в периода 21-23 май в Панагюрище.