Начало Култура Серия забавни събития в ОУ „Двайсти април“ в „Седмицата на четенето“

Серия забавни събития в ОУ „Двайсти април“ в „Седмицата на четенето“

СПОДЕЛИ

Множество събития с широкоспектърен характер подготвя екипът на ОУ „Двайсти април“ от 22 до 26 октомври по повод националната „Седмица на четенето“. Всички ученици ще имат възможност да се включат в серия срещи, дискусии, състезания и пр. според своето предпочитание.

За малчуганите от начален курс се предвижда забавно четене на приказки, включително с участието на Стефан Рапонджиев, председател на училищния обществен съвет, рисуване на любими приказни герои с финална изложба и импровизирана книжна борса за размяна на любими книжки. Очаква се с голям интерес да премине срещата „Четем и учим заедно с родителите си“, тъй като отсега много майки и татковци изявиха желание да се отзоват на поканата на училището. Забавна викторина  „Герои от книги“ и „Пъзел от любими приказки“ с четене по роли ще поставят децата в нова творческа ситуация с цел осъзнаване значението на правилното и артистично четене и говорене. За актуализиране на уменията за работа с речници и конкретно с тълковен речник е заниманието, предложено на децата от четвърти клас.

При по-големите, учениците от прогимназиалния етап, са предвидени събития, които да създадат условия за по-сериозни интелектуални предизвикателства, демонстрация на умения по правопис и правоговор в състезателен характер. Очаква се с особено вълнение на преминат състезанието „Буквоплет“ и срещата с външни гости. За разговор децата от шести и седми клас са поканени хора с висше образование, с лично пристрастие към четенето на различен тип литература, успели в своите професии, с интересни хобита, включително активни спортисти.

По време на „Седмицата на четенето“ училището кани на гости всички хора, които искат да видят децата в  момент на активна творческа работа. Вратите на ОУ „20 април“ са отворени за приятели, журналисти, за всички, които обичат децата и книгите.