Начало Общество Шарен и шумен купон за малчуганите на Панагюрище

Шарен и шумен купон за малчуганите на Панагюрище

СПОДЕЛИ

IMG_2006

На площад „20 април”, на 1-ви юни, се състоя „важно тържество на цялото детско общество”. По повод  най – светлия, най – чистия и най – нежния празник – Деня на детето, богатата празнична програма преливаше от цвят, веселие и слънчево настроение.

IMG_1953

Стотици малки, а и пораснали вече деца се включиха в джамбурето, под надслов „Усмихни се с мен”. И усмивки наистина не липсваха … Сред приказната украса, обагрила със свежест и пъстрота площада, се провеждаха най – различни работилници.

IMG_1993

IMG_1987

Талантливите мъници дадоха воля на фантазиите си и детските ръчички сътвориха чудно хубави неща. Моделиране, оцветяване на подаръчни фигури и рисунка на лице, бяха само част от магията на приложните изкуства, в която взеха участие и деца и родители, а смешните клоуни раздаваха бонбони на послушните и не толкова послушни деца.

IMG_1970

В специално предназначения кът бяха разположени въртележки, надуваем замък и влакче – същинско Патиланско царство.

IMG_1963  IMG_1968

IMG_1961

В концертна програма на сцената, специален поздрав към всички отправиха възпитаниците на детските заведения в града – „Пролет“, „Райна Княгиня“, „Първи юни“, „Звънче“ и „Брезичка“. В музикалната програма се включиха и възпитаници на Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“ при Театър Дом-паметник, Панагюрище.

IMG_1957

Деца и родители се забавляваха заедно в състезателните игри.

IMG_2059

Отбелязването на празника послужи като напомняне на всеки от нас, да продължава да носи детето в себе си, независимо от календарната си възраст. Само тогава ще изпитаме истинско щастие и ще съумеем да се радваме на живота.