Начало Култура „Силата на думите“ разкри пред лекари и пациенти в „МБАЛ Уни Хоспитал“...

„Силата на думите“ разкри пред лекари и пациенти в „МБАЛ Уни Хоспитал“ младият писател Иван Димитров

896
0
СПОДЕЛИ

Можем да го срещнем къде ли не из София. Пред Народния театър, на Витоша или „Витошка“, или да организира литературни четения. Но най-вече можем да го видим на хартия

„Уни Хоспитал“ стана домакин на срещата с младия поет, драматург и прозаик Иван Димитров. При голям интерес от страна на лекари и пациенти той представи последната си книга „Силата на думите“ с включени 90 разказа, които са с обем от едно изречение до пет страници.

ив.димитров

димитров

Срещата откри директорът на Градската библиотека в Панагюрище Стефан Рапонджиев. Той представи автора като човек на думите, който не се страхува да експериментира с тях. Иван Димитров успява да събере отделните части, на които се е разпаднал животът ни и от тези парчета се е получила малко мрачна картина, но читателят в крайна сметка остава обнадежден. Защото, докато четеш новата му книга, се усмихваш, даже се разсмиваш. Думите имат сила.

среща

По време на срещата се създаде непринуден диалог с публиката. Младият творец беше изключително искрен, разказа интересни моменти от живота си и прочете няколко разказа от книгата.

Той поздрави ръководството на „Уни Хоспитал“ и на библиотека „Стоян Дринов“ за съвместната инициатива, като им пожела успех. Димитров призна, че за първи път представя творчеството си в болница, но е останал приятно изненадан от организацията и интереса към гостуването му.

Сред присъстващите в залата беше и бащата на поета – доц. д-р Симеон Димитров, началник в Клиниката по кардиология на „МБАЛ Уни Хоспитал“.

В края на срещата Иван Димитров подари своя книга за болнична библиотека, която скоро да бъде разкрита.

Гостуването му беше третата съвместна инициатива между „Уни Хоспитал” и библиотека „Стоян Дринов”. Инициативата беше насочена както към пациентите, така и към целия персонал на болницата.

Предстоят още срещи с автори, музиканти и художници, които ще се провеждат всеки месец в „Уни Хоспитал“. На по-късен етап ще бъдат планирани и срещи в библиотеката, на които лекари от болницата ще презентират пред аудиторията важни теми, свързани със здравето. Младите хора, които са решили да следват медицина, ще се запознаят с перспективите, които „Уни Хоспитал“ може да им предложи в професионалното развитие.