Начало Бизнес Сименс се хвалят с проект в Панагюрище

Сименс се хвалят с проект в Панагюрище

51
0
СПОДЕЛИ

По време на семинар на проектантите и специалистите по енергийна ефективност в Пловдив

siemens_2
Световният гигант Сименс (Siemens) се похвали с авангарден проект, реализиран в Панагюрище. На 28 октомври т.г., Сименс България и КИИП – Пловдив, професионална секция „Електротехника, автоматика и съобщителна техника”, бяха домакини на съвместен семинар, посветен на системите и решенията за енергийна ефективност и пожарoизСвестяване, предлагани от водещата немска компания у нас, съобщиха за Инженер.bg от Сименс България, направление Сградни технологии. „Семинарът бе насочен предимно към специалисти, занимаващи се с електропроектиране”, уточниха от Сименс.

Сериозен интерес сред присъстващите предизвикаха демонстрираните от инж. Бойко Бойков от Дигитализирано производство и Процесни индустрии и Задвижвания в Сименс България решения за енергиен мениджмънт на Siemens. Сред тях бяха мрежови анализатори за енергиен мониторинг Sentron PAC и PC-базирана система за енергиен мениджмънт Powermanager. Инж. Бойков представи и няколко референтни проекта за енергиен мениджмънт в България, сред които завод Оптикс в Панагюрище и винарна Черноморско Злато в Поморие.

Инж. Пламен Павлов и инж. Димитър Крушовски от Сименс, направление Сградни технологии, представиха системата за сградна автоматизация Desigo, която обхваща графична станция, свободно програмируеми контролери, интерфейс за интеграция, стаен контрол и готови приложения за енергийна ефективност. Лекторите запознаха присъстващите и със системата за домашна автоматизация Synco Living и готовите решения за управление на ОВК инсталации с контролери Synco. Гостите имаха възможност да получат подробна информация и за специалната програма за избор на ОВК оборудване – HIT (HVAC Integrated Tool), както и с други програми за проектиране.

В края на семинара, участниците имаха възможност да се запознаят и със системата за пожароизвестяване Cerberus PRO на Siemens. Тя бе представена от Красимир Кръстев. Лекторът демонстрира средствата за проектиране, отдалечен мониторинг и управление, които компанията предлага, специалните детектори, предназначени за среди с тежки условия, както и възможността за комуникация на пожароизвестителната система Cerberus PRO със системи за сградна автоматизация.

 

Източник на снимковия материал: Сименс България, направление Сградни технологии