Начало Общество Слагат край на неограниченото явяване на шофьорски изпит?

Слагат край на неограниченото явяване на шофьорски изпит?

СПОДЕЛИ

Промени в правилата за придобиване на шофьорски книжки предвижда правителствен план за безопасност по пътищата, част от който бе приет на заседание на Министерския съвет днес.

Той предлага да отпадне възможността за неограничено явяване на изпит без покриване на допълнителни изисквания. Ще отпаднат някои „формални изисквания“, съобщава МС, но не уточнява кои са те.

На шофьорите с отнети точки от контролния талон пък ще бъде дадена възможност за частично възстановяване на точките чрез допълнително обучение по конкретното нарушение.

Кабинетът прие и да има задължително обучение по безопасност на пътя за децата в училищна и в предучилищна възраст. Като част от тази концепция учители ще бъдат обучени за повишаване на квалификацията, трябва да бъде разширена и подобрена материалната база и да бъдат разработени интерактивни материали.

Предложенията са част от Концепция за обучение по безопасност на движението по пътищата. Документът е разработен в изпълнение на Плана за действие за повишаване на безопасността на движението по пътищата за 2020 г.