Начало Общество Слънчево и топло. На места ще има кратки превалявания

Слънчево и топло. На места ще има кратки превалявания

СПОДЕЛИ

През нощта на места в Източна България ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще се развият и мощни гръмотевични бури. Над останалата част от страната ще преобладава ясно време. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. 

През деня ще е предимно слънчево. Преди обяд над Северна България ще има временни увеличения на ниската облачност, а след пладне, главно над планинските райони ще се развие и купеста. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър предимно от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 24°, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, главно над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна и на места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Дневните температури слабо ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове, на отделни места с превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 22-25°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.