Начало Общество Служители на МВР излизат на огромен протест в София

Служители на МВР излизат на огромен протест в София

СПОДЕЛИ

Най-голямата синдикална организация в МВР излиза на протест. Очаква се в София да дойдат хиляди униформени и пожарникари от цялата страна. Демонстрацията получи подкрепа и от Синдиката на служителите в затворите, които настояват за увеличение на заплатите на работещите в сектор „Сигурност“.

Мотивът за недоволството е недостатъчното финансиране, както и за начина, по който се обсъждат структурни промени в ресорното министерство. Униформените са недоволни заради това, че заплатите им не са актуализирани с години, а проблемите според тях се игнорират. По думите им в проектобюджета за тази година секторът отново не е сред приоритетните.

Служителите на реда уточняват, че исканията им нямат политически подтекст. Те са свързани с необходимостта от увеличение на основните месечни възнаграждения и допълнителните плащания.

„В Бюджет 2022 г. не е заложено увеличение на възнагражденията ни. Протестираме и срещу изваждането на пожарната и телефон 112 от структурата на МВР. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, ще продължим с протестите”, каза пред NOVA председателят на синдикалната федерация Иван Димитров.