Начало Общество Солидно присъствие на отличени от област Пазарджик по повод годишните награди „Пожарникар...

Солидно присъствие на отличени от област Пазарджик по повод годишните награди „Пожарникар на годината- 2022”

СПОДЕЛИ

За 28-и пореден път бяха наградени служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, показали смелост, себеотрицание и всеотдайност в своята работа. Церемонията „Пожарникар на годината – 2022 г.“ се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Наградите бяха връчени от заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев,  заместниците му Емил Ганчев, Моника Димитрова-Бийчър и Венцислав Катинов, от главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Победителите в основните направления на дейност – пожарогасене и спасителна дейност, противопожарен контрол и превантивна дейност, получиха статуетка и грамота, а комплексният победител – „Почетен знак на МВР“ III степен. Българските екипи, участвали в спасителните операции в Република Турция бяха наградени с почетен знак и грамота от президента на Република България Румен Радев. В рамките на церемонията директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов награди партньори на дирекцията, помогнали в борбата с бедствията и пожарите, както и в изпълнение на задачите по развитие на доброволните формирования в страната.

В раздел „Превантивна дейност”победител е старши инспектор Иван Гьошев – началник на Участъка в Ракитово. Старши инспектор Гьошев е изключително деен по отношение на превантивната дейност, по реализирането на проекти за повишаване на пожарната култура на хората от региона. Има изключителен принос при работата с децата от учебните заведения и взаимодействието с доброволните формирования от региона. 

Като активни и важни партньори в дейностите и взаимодействието със структурите на националната пожарна и развиването на доброволните формирования са отличени областният управител на пазарджишка област г-н Трендафил Величков и г-н Стелиян Хараланов – член на управителния съвет на „Националната асоциация на доброволците в Република България“ и ръководител на доброволно формирование „Белово“.