Начало Общество Защо да запишете детето си на летен лагер това лято?

Защо да запишете детето си на летен лагер това лято?

СПОДЕЛИ

Лятната ваканция е време за активна почивка и забавления на малчуганите. Децата, също като възрастните, имат необходимост да сменят ежедневния ритъм поне за няколко дена и да се заредят сред природата. Отличният вариант за пълноценен отдих на всеки ученик е лагерът. 

Това е мястото, където момчетата и момичетата могат да лудуват на воля със своите връстници и същевременно да се учат на  много нови и полезни неща. А и летният лагер винаги се свързва с незабравими ваканционни спомени, с много игри и със запознанства, които често се превръщат във верни приятелства за цял живот.

Източник на изображение: pexels.com

 

Ако още не сте решили дали да запишете своя малък палавник на лагер през лятната ваканция, не се колебайте дълго. Приключенията сред природата са едни от най-зареждащите и изграждащи физически, психически и емоционално децата.

Ето още няколко причини защо да изберете лагерът за лятната ваканция на малчугана?    

Изучаване на чужд език на високо ниво

Летните лагери с изучаване на чужд език се превърнаха в тотален хит сред родители и деца през последните години. Докато се забавляват и почиват учениците разширяват своите езикови познания. Детските специалисти са категорични, че в извънучилищна среда малчуганите понякога по-бързо усвояват новата лексика, още повече ако са в езикова среда сред свои връстници. Обикновено преподавателите в чуждоезиковите лагери са професионалисти с богат опит и квалификация.   

 

По-отговорни, самостоятелни и толерантни

Лагерната атмосфера провокира децата да бъдат по-самостоятелни. До този извод стигат всички родители, когато мъниците се приберат вкъщи. Сред останалите си връстници те се научават да се грижат сами за облеклото и хигиената си. 

 

Дисциплината е важен елемент от престоя в лагера. Затова децата стават по-отговорни към себе си и към другите, както и толерантни. Едни от най-важните правила, които се усвояват тук са уважението и доброто отношение към останалите лагерници и преподаватели. 

Разгръщане на потенциала на всяко дете

 

Детските лагери са успешен модел за развиване на нови умения у децата. Програмите винаги включват допълнителни арт занимания, спортни състезания и други интересни уроци, които са свързани с желанията на малчуганите да се развиват. 

 

Много от тях преоткриват свои таланти и имат възможност да разгърнат потенциала си в една или друга област. Едни рисуват и пеят, други предпочитат спортните надпревари или да научат повече за природата. 

Източник на изображение: luckykids.bg

 

Как да изберем лагера?

 

Един от най-посещаваните лагери в България е Лъки Кидс. Това е Международен лагер с изучаване на английски език, който всяка година отваря врати в Банско. Лагерниците отсядат в Лъки Банско СПА & Релакс, където условията за отдих на децата са перфектни. Петзвездният апартхотел се намира в непосредствена близост до центъра на курорта, а на лагерниците се предоставя транспорт от София до Банско и обратно.  

 

Лагерните смени за летен лагер 2023 година са от по 7 и 14 дни. Те са предназначени за момчета и момичета на възраст от 5 до 15 години като няма изисквания към нивото, на което владеят чуждия език. Програмата на ЛъкиКидс е изцяло съобразена с възрастовата група на лагерниците и със световните стандарти в бранша. 

 

Днешният режим е балансиран и включва занимания по английски език, походи сред  природата, спортни състезания, арт ателиета и още много приятни  забавления за малчуганите. Районът предлага възможности за планинско колоездене, конна езда, риболов, футбол, народна топка и  други игри. 

 

В Банско и околностите са някои от емблематичните културно-исторически и природни забележителности, с които децата се запознават в рамките на престоя си в лагера. 

Източник на изображение: luckykids.bg

 

Лъки Кидс е идеалният вариант за лятната ваканция на мъниците, за да бъдат те на чист въздух и далеч от градската среда поне за няколко дни. Лагерът толкова много допада на децата, че близо половината от участниците се записват след положителни отзиви на свои приятели и познати. А голяма част от момичетата и момчетата искат отново да участват и се записват за още една смяна през лятото.