Начало Култура Соня Гарчева и възпитаниците й спретнаха страховит купон

Соня Гарчева и възпитаниците й спретнаха страховит купон

СПОДЕЛИ

Страховит хелоуински купон се завихри вчера в камерната зала на театъра, където преподавателката по актьорско майсторсво в Обединената школа по изкуствата Соня Гарчева и нейните дузина талантливи възпитаници от театрално-музикална студия "Желание" показаха, че Хелоуин може да е ужасно …забавен. Дегизирани като дяволчета, духове, принцеси и всякакви фантастични  персонажи, в обстановката на полутъмната сцена, осветена само от тиквени фенери, децата от класа по акьорско майсторство представиха оригинални скечове, които накараха публиката да се превива от смях и бурно да ги аплодира. Купонът се разгаряше с пълна сила, под вещото ръководство на неуморимата Соня Гарчева, която успя да повиши градусите на настоението в залата до точката на кипене с организираните от нея конкурси и игри. В тях се включиха почти всички малчугани, дошли на гости на хелоунското парти, които скачаха, танцуваха и се смяха до насита. С много емоции бе съпътстван конкурса за най-оригинален костюм, в който се включиха над 20 деца. Журито присъди първа награда на 12-годишната Саня Замяркова, която въпреки дългите си руси къдрици и нежното личице, бе решила да се дегизира като "колежка" на обичания филмов пират Джак Спароу. Втората награда взе Петър Василев, маскиран като дух, а третото място бе за красиата дяволица Моника Раленекова. Специалната награда на журито отиде при Надя Ковачева. Победителите получиха грамоти и лакомства. Вкусна почерпка имаше и за всички присъстващи хлапета.

 

6 КОМЕНТАРА

  1. Светът върви към глобализация. Има ли значение, какъв празник празнуваме, когато има желаещи, които слагат маски, обличат костюм и идват на парти с единствената цел – да се забавляват?… Един празник не изключва друг, това е още един повод за веселие и игри. Както казва Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече!“ След като Хелоуин е стигнал до нас и има хора, които искрено се радват на този празник, защо да не празнуваме? Дайте защото не бил български да го отречем. По този повод може и Дядо Коледа да забраним, защото е лице на Кока Кола или пък Свети Валентин. Интернационалните празници са още един повод за събиране и веселба. Те не пречат на нашите празници и който каквото чувства за празник нека да празнува.




    0



    0
  2. Дори да Ви звучи глупаво, един приятел беше публикувал на стената си следното:
    Ще празнувам Хелоуин, когато
    американец си върже мартеничка!!! Същото се отнася и за Свети Валентин!
    Повече няма какво да говоря. всъщност се надявам, че ще има тържество и за Баба Марта!!!




    0



    0
  3. Вчера предучилищната група „Мечо Пух“ към филиала на ОДЗ „Райна Княгиня“ спретна страхотно тържество по случай деня на народните будители.
    Поздравления за госпожите Перфанова и Немигенчева.
    Също така и за всички, които участваха в организацията на тържеството.
    Децата знаеха факти от живота на Райна Княгиня, д-р. Петър Берон , Нешо Бончев, Марин Дринов и други народни будители.
    Тикви бол,трябват умни глави……………..




    0



    0
  4. Хелоуин е празник, еквивалент на българските кукери и няма нищо общо със задушница. Това е празник, в който се гонят злите духове.
    Това, че сме приели да празнуваме чужди празници по-пищно от българските, си е наша вина и най-вече на политиките на просветните ни и културните ни министерства 23 години насам.
    Винаги погледът на младите хора е отправен на Запад, защото 23 години никой, включително и ние самите, не направихме така, че България да я чувстваме като родина. Затова и младите се опитват да създадат свят по западен образец.
    Не е трудно за разбиране.




    0



    0
  5. хелоин е празник на умрелите, днес празнуващите хелоин имат нещо еквивалентно на нашата Задушница. Все едно да се поздравяваме за Задушница. Да, празник е, ама не на живите. Това, че на запад са откачалки и не ценят живота, значи ли, че и ние трябва д аго правим?!?




    0



    0