Начало Общество СОУ „Нешо Бончев“ е полуфиналист по проект на „Америка за България“

СОУ „Нешо Бончев“ е полуфиналист по проект на „Америка за България“

СПОДЕЛИ

СОУ Нешо Бончев

Фондация „Америка за България” обяви 45-те полуфиналисти в конкурса „Училище на бъдещето” за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Общо 270 проектни предложения постъпиха в конкурса на Фондацията. Кандидатури пристигнаха от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв. На следващия кръг на конкурса ще продължат училища с изключителни идеи и силни ръководни екипи.

Полуфиналисти в категория на финансиране до 50 000 лв. са 21 училища.

Полуфиналисти в категория на финансиране от 50 000 лв. до 200 000 лв. са 24 училища, сред които и СОУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище.

Избраните 45 полуфиналисти ще бъдат посетени на място от екипа на Фондацията и ще защитят проектната си идея с презентация.

В началото на месец юни Фондацията ще обяви и ще награди в официална церемония 15-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани.

Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят.