Начало Общество СОУ „Нешо Бончев“ изпрати випуск 2014

СОУ „Нешо Бончев“ изпрати випуск 2014

61
0
СПОДЕЛИ

DSCI5795

Вълнуваща и трогателна беше вчерашната вечер, на която зрелостниците на СОУ „Нешо Бончев“ получиха своите дипломи за завършено средно образование. Церемонията сe състоя в големия салон на читалище „Виделина-1865“. Задушевната обстановка на красиво украсената читалищна сцена подсили още повече усещането за обичта и приятелството между учители и зрелостници.

С интересен филм „Как дърветата стават хора“, създаден от екип преподаватели от училището, метафорично беше пресъздадена историята за формирането на човешката личност, за нелекия път, който предстои да поемат оттук нататък отиващите си момчета и момичета, за мостовете, които трябва да изградят, за пропастите, които трябва да преодолеят, за стените, които трябва да разрушат, за всичко, което трябва да ги направи преди всичко хора.

След филма директорката на училището Веска Барова поднесе и своите пожелания към зрелостниците. С интересна приказка за две птички тя им разказа за смисъла на свободата, за смелостта, която ще им е нужна, и която ще им помогне да продължат по пътя си без да се страхуват. За предизвикателството да я прегърнат и да проумеят, че тя преди всичко означава отговорност. Отговорност към живота, към хората, към всичко, което ги заобикаля.

С вълнение тя отбеляза, че средният успех на випуска е Много добър – 5.26 и подчерта, че такъв висок общ успех на зрелостници не е имало в близките години.

След сърдечното, изпълнено с топлина послание, което отправи към абитуриентите, директорката връчи дипломите за завършено средно образование, а пом.-директорката Анна Горинова заметна пискюлите на шапките им от ляво надясно – символичен ритуал, който бележи приключването на този етап от образованието им. Всеки зрелостник получи пръстен на училището.

По традиция Ротари клуб – Панагюрище награди зрелостниците с най-висок успех. Отличниците на випуск 2014 в СОУ „Нешо Бончев“ са Анелина Калпакова и Ивелина Димитрова, завършили с успех 5.95. Грамоти и парични награди им бяха връчени от паст президента на Ротари клуб доц. Атанас Шопов.

Емоционален поздрав към съученици, учители и родители отправиха отличниците на випуска.