Начало Здраве Специалист – ревматолог преглежда за остеопороза в Панагюрище

Специалист – ревматолог преглежда за остеопороза в Панагюрище

СПОДЕЛИ

osteoporoza-lekar

Д-р Пламен Луканов, специалист-ревматолог, ще проведе комплексни профилактични прегледи за заболяването остеопороза в ОДК – Панагюрище на 22 октомври, от 09:00 до 12:00 часа.

Прегледите включват ултразвукова остеометрия, с нов американски остеометър „АХИЛЕС ЕКСПРЕС.“ Медицинска консултация с препоръки за профилактика на остеопорозата, както и лечение – при необходимост. Цена за 1 преглед – 10 лв.

Записвания на телефони:

62272 – г-жа Наплатанова

Д-р Луканов – 0887256215

Остеопорозата е заболяване с висока социална значимост. Обикновено липсват симптоми, които да мотивират хората да се изследват активно и това е проблем, защото костната система отслабва „тихо“ и в един момент при по-лека травма може да последва счупване. Това е и най-опасното усложнение на заболяването и то може да се избегне ако своевременно се извърши изследване и се установят настъпващите костни промени.

Остеопорозата е предотвратимо заболяване. То засяга по-често жените, но се среща не рядко и при мъже. Подходящи за изследване са както жени над 40 г., особено след менопауза, така и мъже – над 50- годишна възраст. При млади жени то е препоръчително.