Начало Култура Специална награда за танцьорите от „Тангра” от детски етнофестивал

Специална награда за танцьорите от „Тангра” от детски етнофестивал

СПОДЕЛИ

Със специална  награда, купа и грамота се завърнаха децата от Фолклорен танцов състав „Тангра” към читалище „Искра-1872”  с ръководител Мария Терзийска от Тринадесетия детски  етнофестивал  „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”.

Те се представиха в две възрастови групи – до 14 и над 14 години и впечатлиха журито с отлична  игра  и емоционално изпълнение  на „Доброшко хоро” и „Женски  шопски танц” и заслужено грабнаха специалната  награда  за оригинална хореография.
               За поредна година КНСБ и сдружение „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”   организираха провеждането на традиционния детски етнофестивал с международно участие „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”   в община Минерални бани, Хасковска област.                                 

 Фестивалът беше посветен е на 1-ви юни – Международния  ден на детето и събра на сцената  на община Минерални бани  деца от различни етноси и региони на страната, както и гости от Молдова, Турция, Македония, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Гърция и други.

И тази година фестивалът „Децата на Балканите – с духовност в Европа!” се превърна в една феерия от таланти, усмивки, лъчезарие, доброта и много красота, част от която бяха и  децата от ФТС „Тангра” –село Попинци.  

Донка Шопова