Начало Спорт Спортистите от „Асарел-Медет“ АД са трети в миньорската спартакиада

Спортистите от „Асарел-Медет“ АД са трети в миньорската спартакиада

СПОДЕЛИ

DSC09860 (3)Отборът на „Асарел-Медет” АД се класира на трето място в генералното класиране на Третата открита спартакиада на миньорите. Над 350 състезатели от повече от 15 отбора се включиха в игрите между  3 и 7 септември в Курортен комплекс „Свети свети Константин и Елена”, а традиционен организатор е Федерацията на независимите синдикати на миньорите към Конфедерацията на независимите синдикати в България.  Пред „Асарел-Медет” АД се класираха единствено отборите на „Марица – Изток” ЕАД  и „Елаците Мед”, но те участваха с много повече състезатели в повече спортни дисциплини, информират от дружеството.

„Асарелци” завоюваха седем отборни шампионски титли. При бриджьорите първото място спечелиха Стоян Радивчев, Николай Немигенчев, Георги Елшишки, Стайо Чамов, Манол Кънев и Минчо Карамусалов. Най-високото отличие взеха и шахматистите в състав Петър Хаинов, Иван Смилянов и Стефан Пенев. Женският дует Мария Оряшкова и Йоана Добрева нямаха конкуренция във вдигането на пудовка, а заедно с Калина Стефанова спечелиха и отборното състезание по плажна борба. „Асарел – Медет” доминира и в тениса на маса, като при  мъжете отборната титла спечелиха Асен Попниколов, Стоян Лалков и Пенко Тушлеков. В женската надпревара над всички бяха Даниела Христова и Кристина Драганова. Те показаха умения и в „тихите” спортове като спечелиха второто място на спортна табла и шахмат. Първо място в екзотичната дисциплина „петанк” спечели и дуетът Тодор Ангелов и Събко Мехтеров.

Добри думи за представянето си заслужават и футболистите, които загубиха едва на полуфинала след изпълнения на дузпи от бъдещия шампион – първия отбор на „Марица Изток”. Слабо утешение за тима  е третото място, завоювано с 2:1 над втората формация на въгледобивното дружество.

DSC09842 (4)

Наградите бяха връчени на специална церемония лично от президента на КНСБ Пламен Димитров, съобщават от „Асарел-Медет“ АД .

1 КОМЕНТАР

  1. Елаците може да бяха с повече хора, но нямаха професионални спортисти, на които бе платено, за да участват без да работят в дружеството, а и само за протокола на пудовки златния медал за жени отиде в Dundee, а не при „тандема „на Асарел!




    0



    0