Начало Избори 2014 Пепа Филина: Гласоподавателите вече няма да се задоволят с приказки от типа...

Пепа Филина: Гласоподавателите вече няма да се задоволят с приказки от типа „бля-бля”

СПОДЕЛИ
restorant

rb2

„Тя е човек, който трудно би могъл да бъде побран в каквито и да е политически рамки. Човек с позиция, неведнъж доказал, че може да се бори и защитава убежденията си“ – така координаторът на Реформаторите в Панагюрище и областен председател на СДС Веселина Зумпалова-Ралчева представи кандидата за народен представител – номинираната от Гражданския съвет към Реформаторския блок Пепа Филина. 

rb1Стартът на предизборната кампания, който бе даден снощи, бе абсолютното потвърждение на тези думи – приликата с политическо събитие бе твърде бегла. По-скоро беше среща на приятели и съмишленици, а политическите послания бяха заменени с посланията на изкуството. В залата бяха наредени картини на Нистор Хаинов, Пепа Машева, Петя Узунова, Марин Кушлов, а срещата бе открита с музикално изпълнение на Жана Райнова и Величка Маслева.

Хората да се възползват от възможността да гласуват преференциално, по този начин те подкрепят конкретната личност и с вота си пренареждат партийно подредените листи, върху това акцентира в самото начало на срещата Веселина Зумпалова – Ралчева. „Преференцията е нещо толкова хубаво, че ако осъзнаят влиянието й, политиците могат да я махнат като опция“ – пошегува се Ралчева.

„25 години след 10 ноември 1989 година ние трябва да си отговорим на един въпрос: В каква България искаме да живеем? Аз искам да живеем в една нормална страна, в която в управлението се редуват леви и десни, но това не влияе пагубно на хората. Искам да има предвидимост – да знаем как ще живеят децата ни, искам да се върне авторитетът на институциите; искам нещата да се наричат със собствените им имена, да няма задкулисие; искам силни армия и полиция, които да са гарант на националната сигурност и реда; искам условия за добър бизнес, а не бизнес от политиката.“ – каза Пепа Филина. Като един от основните си приоритети тя очерта реформата в средното образование. „Колегите, кандидати да ни управляват, могат да използват времето до изборите, като представят своите програми за конкретно решаване на въпросите в здравеопазването, образованието, администрацията… Гласоподавателите вече няма да се задоволят с приказки от типа „бля-бля” – подчерта Филина.

„Никога не ми е било трудно да съм себе си. Мисля, че хората усещат смелостта ми и отвръщат с уважение, а нерядко и с обич“ – сподели още Филина. За своеобразен финал на представянето си тя бе избрала две от емблематичните творби на Христо Смирненски – „На гости у Дявола“ и „Приказка за стълбата“, пресъздадени по неповторим начин от актьора Георги Радомиров.

Своята подкрепа за Пепа Филина заяви художникът Нистор Хаинов. Политическите кукловоди са си загубили съня, да не би случайно обикновените граждани /сякаш има и необикновени/ да решат да разбъркат листите. Затова нека не се страхуваме, нека им объркаме сметките като използваме и малкото дадено ни от тях – преференцията!

Задушевен и изключително приятен тон на вечерта дадоха изпълненията на Иванина Узунова и вълшебния акордеон на Петко Златков.

rb3

 

Още снимки можете да видите тук