Начало Спорт Стартира Международният турнир по тенис на маса Asarel Bulgaria Open. Утре входът...

Стартира Международният турнир по тенис на маса Asarel Bulgaria Open. Утре входът е свободен

49
0
СПОДЕЛИ

На 25 август, след 12:00 часа – ВХОД СВОБОДЕН

ASAREL-BULGARIA-OPEN-2016

Мария МАСЛЕВА

С квалификационни мачове при младежите до 21 години стартира състезателната програма на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open.

Тази година турнирът привлече с 55 участници повече и двойно повече чуждестранни състезатели. Участие в турнира ще вземат и 37 български състезатели, сред които Красимира Йовкова, Анелия Карова, Теодор Александров и Кирил Попов.

Днес публиката в „Арена Асарел“ ще може да проследи общо 87 срещи на 8 маси. След срещите при младежите, от 14:00 часа започват квалификациите за мъже и жени сингъл.

ASAREL-BULGARIA-OPEN-2016

Утре, 25 август, след 12:00 часа всички желаещи ще могат да влизат свободно в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище, за да наблюдават двубоите от състезателната програма и да присъстват на официалната церемония по откриването на състезанието.

През всички останали състезателни дни билети за турнира могат да бъдат закупени на касата в „Арена Асарел“ на цени 5 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици, като билетите ще важат за целия състезателен ден.

Официалната церемония по откриването на турнира ще се състои на 25 август от 18:00 часа в зала „Арена Асарел“. Специални гости на откриването ще бъдат кмета на Община Панагюрище г-н Никола Белишки и председателят на  Сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров.

Спортната надпревара ще продължи до 28-и август, неделя. Тогава на специална церемония ще бъдат наградени победителите и туринрът ще бъде закрит.

Паралелно със спортната надпревара, организаторите на турнира канят всички малки фенове на тениса на маса да вземат участие в Детската тенис академия, която ще се проведе на 24 и 25 август от 16:00 часа в Градския парк в Панагюрище пред „Арена Асарел“. Входът ще бъде свободен, а най-малките любители на тениса ще имат възможност да се запознаят с тайните на този зрелищен и популярен спорт под ръководството на професионални инструктори и състезатели. Това е трето издание на проявата, като тя се радваше на сериозен интерес в София и Пловдив.