Начало Общество Стартира обучението в реална работна среда на учениците по дуалната система на...

Стартира обучението в реална работна среда на учениците по дуалната система на обучение

СПОДЕЛИ

Двадесет и девет ученици от 11 клас в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище започнаха от 26 септември 2017 г. своето обучение в реална работна среда на територията на „Асарел-Медет“ АД.
Учениците се обучават по дуалната форма на обучение в „минните” специалности „Добивни и строителни минни технологии“, „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ и „Автотранспортна техника”. Те бяха разпределени по новите си работни места в рудник „Асарел“, Обогатителна фабрика и Централна ремонтна база. Два дни в седмицата – вторник и сряда, младежите ще се обучават в специално обзаведени учебни зали и ще посещават производствените обекти на дружеството.
С учениците са сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение върху 7-часов работен ден два дни седмично. Всички получиха работно облекло и лични предпазни средства, както и карта за безплатно пътуване и безплатна храна.
За тяхното обучение отговарят специално подготвени наставници, пред които стои предизвикателството да предадат своя опит в съответната професия и да изградят трудови навици у младежите.
„Щастливи сме, че вече сме част от екипа на „Асарел-Медет” и ще имаме възможността да усвоим някои от тънкостите на бъдещите ни професии в една от водещите български компании”, обобщиха гимназистите след първите си часове в реална работна среда.