Начало Култура Журналистът и писател Огнян Панов гостува днес в Панагюрище с дебютна книга

Журналистът и писател Огнян Панов гостува днес в Панагюрище с дебютна книга

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище и Общинска библиотека “Стоян Дринов” организират представянето на дебютната книга с разкази “Горчива мъгла” от извеcтния фотограф, жypналиcт и писател Огнян Панов.

Литературната среща ще се състои днес, 5 октомври от 17:30 часа, в Библиотеката. 

Има хора, които цял живот търсят най-добрия начин да изразят себе си, емоциите си, светогледа си… При Огнян Панов Вселената е била благосклонна и е дала в ръцете му множесво таланти, които търпеливо изчакват своя ред, за да бъдат изразени. От красивите образи във фотографиите, се потапяме в красивите образи, нарисувани от думите му. Понякога „горчиви“… 

Защо думи, а не образи? Защо рисунки,  а не фотографии? Защо сега, а не друг път? Отговоритте – на 5 октомври в Панагюрище.

 

***

ОГНЯН ПАНОВ е роден през 1952 г. В София. Завършил е Национална гимназия по фотография в София и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“.
Огнян Панов е един от основателите на списанието за мъже „Клуб М”. Има четири изложби с портрети на известни личности и фотоизложби, посветени на битието на етносите в България.
Дебютът му на литературното поприще е публикация на негов разказ в най-голямото литературно списание у нас „Съвременник” през 2016 г.
Баща е на четири деца.
Сборникът с разкази „Горчива мъгла” е първата му книга.
Разказите на Огнян Панов са изпълнени с нега, горчивина, романтика, човещина… Изказът му е оригинален и неподправен, лишен от клишета и изтъркани фрази. Историите са наситени с емоции – чисто човешки, подобно на природните стихии. В тях има гняв, мъка, вина, състрадание, любов и покаяние. Именно автентичността на заложените в нас първични емоции прави творбите му истински и разбираеми. Защото, независимо към коя багра на социалната палитра принадлежиш, има вечни, изконни емоции, които движат битието ни. Творчеството на автора е насочено към хората, които независимо от динамиката на нашето време, успяват да съхранят в себе си истинските стойности, встрани от лавината на бездушие, цинизъм, агресия и безсилие.