Начало Култура Стихосбирката „Хляб и сол“ на Валери Станков ще бъде представена в Панагюрище

Стихосбирката „Хляб и сол“ на Валери Станков ще бъде представена в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Стихосбирката „Хляб и сол“ на варненския поет Валери Станков ще бъде представена в Панагюрище на 19 март, съобщиха от Историческия музей в града.

Културното събитие е с начален час 17:30 ч., а негови организатори са Исторически музей – Панагюрище и приятели.

Стихосбирката „Хляб и сол” съдържа 77 нови стихотворения, за нейното художествено оформление са се погрижили великолепният фотограф-художник Гаро Кешишян и компютърният вълшебник Николай Димитров.

Валери Станков е роден на 5 март 1956 г. във Варна. Завършва руска филология в Шуменския университет „Епископ К. Преславски“. Работил е като учител, спасител по плажовете, културтрегер, шофьор на такси, моряк, нощен пазач в частна детективска агенция, редактор и гл. редактор в литературния алманах „Простори“, телевизионен репортер в програма „Море“ на РТВЦ – Варна, журналист във в. „Черноморие“, криминален репортер във в. „Черно море“, директор на Театър на поезията – Варна. След 10 ноември е директор на издателствата „Галактика“ и „Черноризец Храбър“, „Книгата“ – Варна. Автор е на повече от 20 книги с поезия, белетристика и публицистика. Най-новите от тях „Дърво за бесене на поет“ (2012), „Делникът на един безделник“ (2013), „Рецитал със стиснато гърло“ (2014) и др.
Носител е на национални и регионални литературни награди, между които Наградата на СБП за публицистика, Националната награда „Гео Милев“, Националната награда „Дамян П. Дамянов“ и др.