Начало Култура Стрелча отбеляза Международния ден на младежта

Стрелча отбеляза Международния ден на младежта

СПОДЕЛИ

Международният ден на младежите бе отбелязан вчера,11 август, в Стрелча, съобщи Общинска администрация. Това стана в рамките на лятната програма за работа с деца „Детско лято 2017“. Разгръщането на творческите възможности на младите хора бе основната цел на организирания от общината и МКБППМН конкурс за рисунки „Не на зависимостите“. Инициативата се проведе в двора на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Чрез изразните средства на плакатната форма, която бе в основата на рисунката върху асфалт, младежите заявиха съпричастността си към проблемите на съвременното общество и негативните процеси в него.

Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество. Освен това денят предоставя уникалната възможност за това – младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Фокусът се поставя върху привличане на общественото внимание върху проблемите на младите хора чрез информационни кампании в тяхна подкрепа, организиране на диалог и акцентиране върху богатството и разнообразието от умения, интереси и стремежи на младежите.