Начало Общество „Стрелчанската Коледа” донесе радост на 28 деца

„Стрелчанската Коледа” донесе радост на 28 деца

СПОДЕЛИ

Благотворителната вечер  „Стрелчанска Коледа 2012” се провежда под патронажа на кмета на общината Иван Евстатиев. „Стрелчанска Коледа 2012” стана най- успешната  кампания за набиране на средства от всички досега, благодарение на ръководството на общината, фирми, граждани и собствениците на много търговски обекти. Събраната сума е 3 358 лв.(от продадени куверти, от дарения, от продажби на коледния базар). Сумата беше разпределена между 28 деца, най-много от всички години досега, като всяко дете получи по 100 лв., връчени лично от Кмета на община Стрелча Иван Евстатиев. Допълнителна радост за присъстващите деца в неравностойно положение бяха и подаръците, подготвени от г-жа Мария Маркова, зам. -председател на Общинския съвет и управител на БХ „Роза” с помощта на австрийска фондация.
За шести пореден  път гражданите на Стрелча  чрез събраните средства дариха радост и  коледно настроение на деца в неравностойно  положение от общината.  В обръщението си към присъстващите в залата кметът на общината Иван Евстатиев подчерта значението на благотворителността и като благодари на всички дарители подчерта, че няма невъзнаградено добро, а усмивките и радостта на децата са най-важните неща, за които си струва всяко усилие. Програмата на вечерта беше подготвена от децата за децата на Стрелча и включваше коледен спектакъл „Коледа е”, демонстрации на клуба по таекуондо, чиито състезали преди няколко дни се върнаха с медали от държавното първенство „Bulgaria open”, проведено в Благоевград и накрая бийт бокс изпълнения на ученици от 8 клас.

Търговете предизвикаха голям интерес, най-вече за дарените от кмета химикал, с който той подписва договорите за спечелените от общината проекти – над 3 милиона за тази година, както и фланелки от предизборната борба, донесли успех и късмет на щаба. Не малка сума бе събрана и от коледния базар, подготвен от учениците от двете училища.

Стрелчанската Коледа се провежда за 6-ти пореден път. Първата е през 2007 година. Целта е да се подпомогнат за празниците деца сираци и полусираци.