Начало Общество „Свидетели на Йехова“ обикалят из града

„Свидетели на Йехова“ обикалят из града

СПОДЕЛИ

Представители на религиозното движение "Свидетели на Йехова" обикалят из Панагюрище и се опитват да привлекат нови членове. Те проповядват идеите си сред местното население, в опит да накарат хората да се откажат от християнството. За това алармираха наши читатели.

„Идват тук, влизат в дворовете, започват разговор. Без да се усетиш, те облъчват и ти дават да четеш някаква тяхна библия”, сподели пред репортер на ПИА потърпевша.  Тя разказа, че това са две жени – едната доста млада и с руски акцент. 

Характерно за "Свидетели на Иехова" е настойчивото вербуване на  последователи. Те се опитват да установят личен контакт- обикалят по къщите, раздават литература и спират хората по улиците. Освен това те се отличават с ред други любопитни особености: отказват преливането на кръв (смятат това за разновидност на канибализма), не зачитат никакви религиозни или граждански празници, било то Рождество или рожден ден. Те порицават отдаването на чест пред националния флаг и служенето във въоръжените сили, като признават за законна единствено своята организация.

Според Църквата движението "Свидетели на Йехова" е една от най-опасните секти в света, тъй като тяхното учение е езическо, предвид това е окултизъм. Според Православната църква Свидетелите на Йехова мразят християнството. Те го смятат за религия на Сатаната, защото за тях Христос не е Бог.

1 КОМЕНТАР

  1. Публикацията Ви е нищо повече от жалък опит за насаждане на религиозна омраза и нетолерантност към човешките избори. Отворете си Уикипедия и прочете за Свидетелите на Йехова, защото пишете глупости. Казва ви го един атеист, който обаче изглежда има по-добро религиозно образование от „гордия християнин“ публикувал тази новина.




    2



    0