Начало Спорт Тандемът Петришка-Негалов с шампионска титла на Държавното в Бургас

Тандемът Петришка-Негалов с шампионска титла на Държавното в Бургас

СПОДЕЛИ

 От 12 до 14 април в гр. Бургас се проведе Държавното индивидуално първенство за юнощи и девойки старша възраст. В конкуренцията на над 150 участника Тенис клуб Панагюрище се представи с 11 състезтели.

Представянето на всички според  треньорското ръководство бе на ниво.Георги Кържанов, Илиян Дойчев,Павлин Михов и Николай Дойчев, както и Нелина Петришка , Десислава Ботева, Йоана Ботева, Борислава Лазаров и Габриела Иванова записаха поредица от победи,както в личното така и на двойки и смесени двойки.

Двойката на Павлин Михов и Илиян Дойчев бе на път да се пребори за медали.Същото се касае и на смесената двойка на Йоана Ботева и Валентин Николов. Подобна бе съдбата на  Борислава Лазарова и Павлин Михов. Георги Кържанов с Николай Дойчев записаха 4-ри последовтелни победи достигайки до първите 16.

Десислава Ботева с Илиян Дойчев показаха отличен синхрон в играта и независимо,че не достигнаха до медалите показаха че за в бъдеще тази двойка има място в националния отбор.

Нелина Петришка за пореден път показа шампионски характер и след като бе на косъм от медалите на личното и на двойка, заедно с партньора си от спортното училиче в гр. Чепеларе Еди Негалов  стигна до шапионския връх.

В началото бе сравнително лесно-две бързи победи в предварителния кръг ги отведе между първите 32 двойки.Последва убедително преминаване   16 и 8 –на финалите и класиране на четвърт финал.Там ги очакваха представителите на гр. Търговище миналогодишни шампиони. Мачът се превърна в истински драма. Силите бяха изключително изравнени ,като се стигна 2:2 и тайбрек,в който съперниците водеха 5:0 точки. За всички бе ясно,че шампионите ще продължат,но от тук  започна моралната битка ,като се стигна до 10:10 В крайна сметка драмата завърши 21:19 в поза на двойката на Нелина.Последва тежък полуфинал с представители на Момчилград и Варна, завършил отново с 3:2

Финалът беше копие на предишните два мача, завърши с 3:2 като съперници бяха двойката на  „Стоян строй“-Пловдив

След изминалите тежки поредни състезания в гр. ВАРНА и Бургас следва на 27и 28 април последен турнир от Държавното първенство на Висша лига –жени в гр. Пловдив, пак в края на месеца ще се проведе ВРГ-мъже – 2-ри турнир