Начало Култура Танцов ансамбъл „Лезгинка“ ще разкрие цялата красота на Кавказ пред панагюрци

Танцов ансамбъл „Лезгинка“ ще разкрие цялата красота на Кавказ пред панагюрци

СПОДЕЛИ

Държавният академичен танцов ансамбъл „Лезгинка“  ще разкрие цялата красота на Кавказ във вихрен спектакъл, оставящ зрителите без дъх. Уникални танцьори, израснали в кавказката република и демонстриращи красивото лице на Дагестан, съчетават умело традиционното изкуство и съвременната хореография. Те предават цяла палитра от емоции само с движения на тялото. Вихрените танци, наподобяващи в известна степен българските ритми заради общите ни прабългарски корени, ще се допълват с изящни оригинални носии.

„Лезгинка“ представлява мултиетнически състав, в който можете да видите не само красотата на техния фолклор, но и песните на 33-те националности от Дагестан и Северен Кавказ.

“Щастливото семейство” от Дагестан ще зарадва своите почитатели на 4 декември от 20:00 часа в зала „ Арена Асарел“ в Панагюрище.

Ансамбълът, създаден преди близо 60 години, е обиколил градовете на Русия, ОНД, и в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Алжир, Тунис, Мароко, Либия, Сирия, Йордания, Ирак, Кувейт, Франция, Англия, Турция, Белгия , Холандия, Италия, Испания, Нова Зеландия и Австралия и други страни, като са поставили рекорд 79 спектакъла за 10 дни.

През 2014 г. участват в церемониите на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Билети ТУК.