Начало Общество Търсят се рокли и костюми за абитуриенти без родители!

Търсят се рокли и костюми за абитуриенти без родители!

14310
0
СПОДЕЛИ

Помните ли емоцията от Вашият абитуриентски бал. А тръпката, с която избирахте най-съвършената рокля или костюма, който ви отива най-много. Всеки заслужава да има подобни прекрасни спомени от своя бал, но за жалост живеем във време, в което много деца не чакат своят бал с нетърпение, защото знаят, че не могат да си позволят подобни разходи.

Година след своя бал с рокля дарена от непознат, Яна става част от кампанията за набиране на костюми и рокли за своите приятели, лишени от родителска грижа. Разказва, че емоциите от завършването й още са живи. И мечтае такива да има всяко българско дете. Благотворителната инициатива, в която участва младото момиче се казва „Облечи дете в нужда“. 

Кампанията се инициира от СПА ДЕМЕТРА. Инициативата се опитва да върне на децата в неравностойно положение възможността да преживеят тези емоции, като им дарява безплатен грим и прическа.

Ето повече информация за тези, които желаят да се включат.

Кои са най-често задаваните въпроси относно благотворителната кампанията „Облечи дете в нужда“?

Какво мога да даря?

Стараем се да осигурим всичко необходимо за един незабравим бал на нуждаещите се деца. За целта събираме чисти и добре запазени официални рокли и костюми, обувки, бижута и аксесоари.

Къде мога да даря?

Кампанията се организира изцяло от екипа на СПА Деметра. Вашето дарение може да бъде донесено на място на рецепцията на СПА Деметра. Ние се намираме в гр.София, кв.Банишора, бул.Сливница 115 – от понеделник до събота /от 10ч. до 20:00ч./

Мога ли да изпратя дарението по куриер?

Да, ние приемаме и предварително платени куриерски пратки до нашия адрес: гр.София, кв.Банишора, бул.Сливница 115, СПА Деметра за Димитрина Помакова

До кога е срока за дарения?

Може да дарявате по всяко време. Дарените вещи се описват от екипа на СПА Деметра и се съхраняват, докато не бъдат намерени точните деца, които да зарадват. Най-често бъдещите абитуриенти идват при нас през месеците март, април и май, непосредствено преди самите балове, но понякога подготовката започва и доста по-рано.

Каква е процедурата след като дарите дадена вещ?

След като получим от Вас дадената рокля/костюм или друг аксесоар ние Ви изготвяме електронна грамота за дарение. Екипът на Спа Деметра съхранява вашите вещи и ги предоставя на децата, които имат нужда от тях. Понякога този процес отнеме време, за да се намери дете в неравностойно положение, което да е със същия размер на рокля/костюм, номер на обувки и тн. След като вашата дреха/аксесоар намери новия си притежател ние ви изпращаме негова снимка от бала.

Защо изготвяме Електронна грамота за дарение?

По този начин сте сигурни, че дарението е получено, а Вие бихте могли да споделите грамотата във Вашите социални мрежи и така заедно да дадем повече гласност на кампанията „Облечи дете в нужда“ с личния си пример за участие.  За да изготвим грамотата ни е необходимо заедно с дарението да ни оставите и две имена и ваш имейл за обратна връзка.

Какво се случва ако тоалета, който даря не си намери нов собственик за баловете през 2020 г?

Спа Деметра оранизира кампанията „Облечи дете в нужда“ вече 18 години. Всеки дарен тоалет се съхранява при нас докато не намери новия си притежател. Случвало се е красиви бални рокли или костюми да се съхраняват при нас с години, заради техните размери, но все пак накрая да паснат идеално на дете в неравностойно положение.

Как избираме децата, на които да включим в кампанията?

Кампанията от година работи успешно с директорите на домове за деца без родителска грижа. През последните години успешно включихме и директорите на редица училища, които ни предлагат да помогнем на социално слаби деца.

Можем ли ние да предложим дете, на което да се дари тоалет?

Да, всеки може да предложи дете като ни пишете на E-mail: studiodidi@abv.bg и ни изпрати малко информация за него. Ние ще се свържем с вас за подробности и контакт с родителите или настойниците му.

Можем ли ние да изберем дете, на което да бъде дарена тоалета?

След като Вие направите Вашето дарение, екипът на СПА Деметра оставя изцяло на децата изборът на тоалет по техен вкус и размер.

По какъв друг начин мога да се включа в кампанията?

Екипът на Спа Деметра осигурява на децата безплатен маникюр, грим и прическа за специалния ден. Също така ние съхраняваме голям брой официални тоалети и осигуряваме възможност за пробването им от децата.
Предвид, че периода на баловете е много кратък, а кампанията ни се разраства, помощта от страна на гримьори и фризьори би била безценна. Също така търсим и шивачи, който да съдействат с евентуални корекции на някои от тоалетите.

Защо не мога да се свържа с вас на посочения телефон?

Телефон 0888960801 е личният на нашата управителка Димитрина Помакова. Понякога тя няма възможността да приеме веднага всички обаждания, но винаги се старае да се свърже с вас при първа възможност по телефон или Viber от същия номер.
Успешно можете да се свържете с нас на E-mail: studiodidi@abv.bg или чрез съобщение през страницата на SPA DEMETRA във фейсбук. 

Защо го правим?

Нашата управителка Димитрина Помакова стартира първообраза на кампанията „Облечи дете в нужда“ преди повече от 18 години, когато, заедно с екипа на тогавашния си салон, дари собствени тоалети и направи безплатен грим и прическа на няколко деца от дом за сираци.  Все още помни радостта на тези деца от възможността да имат пълноценен бал и затова поддържа тази своя идея като дългогодишна благотворителна инициатива.
Моля, имайте предвид, че тази кампания е напълно благотворителна и изисква изключително много допълнително време и усилия от страна на целия екип на СПА Деметра. Високо ценим Вашето желание да се включите в тази благородна инициатива и ще сме Ви благодарни за търпението и разбирането в процеса на осъществяване на Вашето дарение.

А ето и малко равносметка само за последните две години:

През 2018г. Ники Кънчев, като лице на кампанията “Успели българи дават личен пример”, зарадва деца от 15 СОУ “Адам Мицкевич” с 8 тоалета от SPA DEMETRA, като общо 29 деца в неравностойно положение бяха облечени в БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ “ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА” на SPA DEMETRA през същата година.

През 2019 година вече 34 деца в неравностойно положение / 10 момичета и 14 момчета/ се зарадваха на великолепни тоалети в рамките на кампанията ни.