Начало Общество Започва първият етап за набиране на участници в „Най-добър млад шофьор на...

Започва първият етап за набиране на участници в „Най-добър млад шофьор на България“

СПОДЕЛИ

Над 11% от всички катастрофи през 2019 г. предизвикани от млади шофьори

Над 11% от всички тежки пътнотранспортни произшествия през 2019 г. са предизвикани от водачи на моторни превозни средства с по-малко от 2 години стаж зад волана. От тях най-голяма е групата на шофьорите на 19 години. Това съобщи Росен Рапчев от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ на брифинг за старта на кампанията за пътна безопасност „Най-добър млад шофьор на България“. Организатор на проявата е Съюз на българските автомобилисти – СБА.

През тази година кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ се провежда под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

От днес започва първият етап за набиране на участници в нея, като желаещите да се включат трябва да са на възраст между 18 и 26 г. Те трябва да се регистрират на mladshofior.bg до 13 април. Регистрацията включва и онлайн тест с въпроси за правилата за движение. На 24 април в сайта на кампанията ще бъдат обявени 20-те финалисти, които продължават към финалното състезание. Това ще са участниците с най-добри резултати от теста. Победителят ще бъде определен на състезанието във Варна на 8 май, а голямата награда е автомобил, който ще бъде предоставен за ползване за една година с включена поддръжка.