Начало Общество Тържествено начало на учебната година във всички панагюрски училища

Тържествено начало на учебната година във всички панагюрски училища

СПОДЕЛИ

С химна на Република България и издигане на националния трибагреник днес започнаха тържествата във всички училища на територията на община Панагюрище, а първият учебен звънец извести началото на новата учебна година точно в 9:00 часа.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поздрави ученици, учители и родители в Основно училище “Двайсти април”. Той пожела да е честит, светъл и незабравим празникът на всички и изпълнен с вълнуващи мигове най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на училището. Всички ученици си хапнаха от празничната торта по повод 45-та годишнина от създаването на училището.

Заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище  Галина Матанова бе гост на официалното откриване на новата учебна година в Основно училище “Проф. Марин Дринов”. “Всеки български дом изпраща най-свидното – рожбите си, с вяра, надежда и любов, за да ги видим след години вдъхновени откриватели и творци на своя живот.” – отбеляза в поздравителното си слово  Матанова и определи 15 септември като светло начало, празник на празниците, а днешните ученици – дръзко, свободно и щастливо поколение. Директорът на училищет Екатерина Футекова и помощник директорът  Богдана Иванова-Шишкова посрещнаха със здравец първокласниците, които за първи път прекрачиха училищния праг.

В Средно общообразователно училище “Нешо Бончев” учители, ученици и родители бяха поздравени от заместник-кмета “Стопански дейности” на община Панагюрище Георги Павлов. Гост в първия учебен ден на училището беше и директорът на дирекция “Образование, култура, социални и младежки дейности” в общинска администрация Нора Кунчева. Новата учебна година бе официално открита от директора на училището Веска Барова. По традиция под празнична арка преминаха първокласниците, които бяха най-развълнувани в първия в живота им учебен ден.

Тържествено стартира новата учебна година и в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище с директор Лушка Апостолова. Гости на празника бяха кметът Белишки и неговите заместници.