Начало Култура Тази година петото издание на „Плюс фестивал“ в Пазарджик представя най-доброто от...

Тази година петото издание на „Плюс фестивал“ в Пазарджик представя най-доброто от изминалите програми 

СПОДЕЛИ

Петото издание на „Плюс фестивал“ в Пазарджик от 7 до 9 септември събира на една сцена най-доброто от изминалите си програми, съобщи Александър Иванов, изпълнителен директор на събитието. То се организира с подкрепата на община Пазарджик.
„Над 20 000 посетители са присъствали на концертите досега, над 250 доброволци – съдействали за организацията, посрещнали сме над 60 международни гости и 40 от най-популярните имена на българската сцена. Нищо от това нямаше да бъде възможно без категоричната подкрепа от Община Пазарджик, с които имаме честта и привилегията да партнираме и през тази година“, каза още Иванов. По думите му фестивалът се е наложил като най-големият безплатен в страната.
На сцената на площад „Константин Величков“ публиката ще види БТР, Дичо, 100 кила и Скилър. За участието на Любо Киров е планиран т.нар. Secret Location Concerts – събития, на които само малка група хора ще получат достъп след като изпълнят определени от организаторите изисквания. „За нас е чест, че всички музиканти с радост приеха да се върнат в Пазарджик няколко години по-късно, с амбицията да надскочат самите себе си от преди години, посочи Александър Иванов.
В програмата на фестивала са предвидени и дневни прояви, съвместно със Съвета за младежка политика – Пазарджик, чиято цел е да развиват интересите и потребностите на младите хора в града.

/Николета Манджукова, БТА/