Начало Бизнес 200 асарелци бяха наградени за професионални постижения и дългогодишен стаж в...

200 асарелци бяха наградени за професионални постижения и дългогодишен стаж в компанията

СПОДЕЛИ

На фирмено тържество, което се проведе на 21 август в спортна зала „Арена Асарел“, 200 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” АД бяха отличени за
професионалните си постижения или дългогодишната си трудова кариера в компанията и обособените дружества.
Отличия получиха 100 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици,
началник-смени, специалисти и мениджъри, определени от колегите си за носители на званието „Най-добър в професията“.
По време на традиционната церемония, бяха наградени още 100 работещи в дружеството, които през 2018 година са навършили 25, 30 или 35 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет“АД или дъщерните дружества.
На тазгодишната церемония двама служители бяха удостоени с почетен знак „За заслуги“ към „Асарел-Медет“АД – Петка Димитрова, която работи като реагентчик в обогатителна фабрика „Асарел“, и Иван Дралев, който е машинен оператор в отдел „Електроснабдяване, енергийна ефективност и инженеринг”. Според установените фирмени правила отличието се получава от всеки, който има над 20 години непрекъснат трудов стаж и през последните десет от тях поне пет пъти е бил отличаван като „Най-добър в професията“.
Всеки от наградените получи благодарствена грамота и фирмен меден сувенир от
председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и изпълнителния директор инж.
Делчо Николов. Много асарелци бяха дошли на тържеството заедно със своите семейства.
В началото на церемонията за пръв път бе показан филм, създаден от екипа на списание „Мениджър“, за покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Сред гостите в залата бeше част от екипа, работил по филма –редакционният директор на списание „Мениджър“ Максим Майер, журналистите Боряна Телбис и Елица Николова, както и двама от интервюираните – световната шампионка по самбо Мария Оряшкова и автомобилният ас Илия Царски. В памет на проф. Цоцорков списание „Мениджър“ издаде и книга с негови интервюта и спомени на хора, които са работили с него през годините. Изданието ще бъде подарено на всички работници от компанията и гости, които на 25 август в село Панагюрски колонии ще честват професионалния и фирмен празник на „Асарел-Медет“АД.
Програмата започва в 10:30 часа с водосвет и празничен молебен за здраве и
благополучие в църквата „Св. Иван Рилски“ в село Панагюрски колонии. Малко преди
обяд Ути Бъчваров ще забърка вкусен курбан в казан, изработен от асарелска мед.
Празничният концерт ще стартира в 11:30 часа с изпълненията на духов оркестър „Делчо Радивчев“. След това на сцената ще излязат мажоретният състав към Обединен детски комплекс-Панагюрище и самодейни танцови състави от региона. Почитателите на българската музика ще бъдат зарадвани с вечните хитове на Орлин Горанов, а тези на традиционния български фолклор с изпълненията на Северняшкия танцов ансамбъл. За най-младите ще пеят Поли Генова и дуетът Дони и Нети. Кулминацията на концерта ще бъде роклегендата от „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън, който се очаква да излезе на сцената около 16 часа заедно с една от най-добрите български рок-групи Б.Т.Р.