Начало Общество Традиционната среща на училищата, носещи името на проф. Марин Дринов, се проведе...

Традиционната среща на училищата, носещи името на проф. Марин Дринов, се проведе днес в Панагюрище

110
0
СПОДЕЛИ

drinovci2

Днес, 1 ноември 2015 г., в град Панагюрище се проведе традиционната среща на училищата, носещи името на проф. Марин Дринов.

Учителите от Кюстендил и София бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол в двора на Градския исторически музей.

Тържествената част започна с посрещане на дриновските знамена и изпълнение на химна на училищата.Много приятни емоции и сълзи в очите предизвикаха изпълненията на Надежда Ковачева от IVа клас, Йорданка Димитрова VIа клас и есето на Силвия Раленекова от VIIв клас „Гордея се, че съм дриновец“ .

 

Директорът на панагюрското училище г-жа Екатерина Футекова приветства присъстващите. Поздрав отправи и директорът на музея доц. д-р Атанас Шопов.

Учителите поднесоха цветя пред Стената на славата в Градски исторически музей, пред бюст-паметниците на проф. Марин Дринов и Нешо Бончев , пред паметната плоча на народните будители в парка на Панагюрище.

С шествие бе отбелязан Денят на народните будители. Водени от знамената, дриновци се отправиха към ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В актовата зала на училището поздрави поднесоха г-жа Танева – директор на ОУ „Проф. Марин Дринов“ град Кюстендил, г-жа Цанкова – учител в 3 СОУ „Проф. Марин Дринов“ град София и г-жа Радка Кирилова – председател на Училищно настоятелство „Зора“ към ОУ „Проф. Марин Дринов“ град Панагюрище.

Домакините запознаха гостите с работата си по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” и проект „Включващо обучение“.