Начало Препоръчани Трето място за ХК„Панагюрище“ на международния турнир в Сливница

Трето място за ХК„Панагюрище“ на международния турнир в Сливница

СПОДЕЛИ

мария Маслева стана голмайстор на турнира

Хандбален клуб „Панагюрище“ получи покана от ХК „Сливница“ за участие в Петия международен турнир за жени „За Купата на Кмета на Сливница“. Ръководството на Клуба се отзова на поканата и  на 9 септември за Сливница замина отборът на девойките за участие в турнира с отборите на Сливница и Пирот,Сърбия. Първата среща на панагюрки бе срещу сръбския отбор, който е съставен само от жени и се състезава в „Б“ девизия на Сърбия. Нашите момичета водеха в резултата до средата на първото полувреме, играха „гол за гол“ до средата на второто ,след това сръбкините надделяха и ни победиха с 21:14.

Втората среща с домакините протече по същия начин, равностойно първо полувреме и по-слаба игра през второто,където загубихме с 30:24. Основният състав на Сливница е изграден също от жени, а отборът за поредна година ще се състезава в „А“ РХГ. Въпреки загубите ,треньорите Карагьозова и Атанасов са доволни от играта на своите възпитанички.Отборът е само от девойки, които са на 17 год. и по-малки и са в самото начало на подготовката си за новия сезон. Поради липса на средства ХК Панагюрище няма да играе и тази година в „А“ РХГ , въпреки че има изградени собствени състезателки.Тези състезателки -жени и тази година ще подсилват редиците на отбори от други градове.
Панагюрище игра в състав: Стиляна Добрева, Мария Маслева, Марина Чардакова, Станислава Чакърова, Диана Раленекова, Катрин Чочева, Даниела Куртакова, Евелин Драганова, Николета Иванова.
Мария Маслева е голмайстор на турнира.
През 2018/2019 състезателна година Мария Маслева ще играе при девойки в ХК Панагюрище , а при жени- в ХК Шумен, където се откри новата зала и стягат сериозен млад отбор за „А“ РХГ.  Пожелаваме успех на Мария !