Начало Култура Триото Вергов, Бахаров и Карамазов надуват съдийски свирки в Панагюрище (ВИДЕО)

Триото Вергов, Бахаров и Карамазов надуват съдийски свирки в Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

p_7735

От Панагюрище започва голямото лятно турне на „Три Беарс Ентъртеймънт“ – продуцентската компания на Юлиан Вергов, Владо Карамазов и Захари Бахаров. Театралният тур стартира с най-касовата комедия компанията – „Спанак с картофи“ на Золтан Егреши.

Представлението ще зарадва театралните почитатели в Панагюрище на 31 май и ще се играе от 19:00 часа в залата на Театър Дом-паметник.

Ако от кулинарна гледна точка съчетанието спанак с картофи изглежда странно и дори непоносимо като цветови ефект, то неизвестният за нашата публика унгарски автор Золтан Егреши е успял със задачата да провокира публиката. Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията „Спанак с картофи” наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Дали ще спазят уговорката да „работят в екип” в името на общия успех и Големия футбол и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…”

Пак ли те плюха?” е лайтмотивната реплика, която вече не предизвиква даже негодуванието им. Така както фалшивите и пропуснатите засади, червените и жълтите картони на килограм, отмяната на голове и дузпи. Тримата идеални като телосложение актьори (дават ни възможности да ги огледаме) с всички данни за добри спортисти, се вписват достоверно и в манталитета, а и с езика на героите си.

Едно е сигурно, фенове на футбола или не, пиесата ще ви накара да се смеете на глас.