Начало Спорт Царски печели планинско „Българка”, посвещава победата на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

Царски печели планинско „Българка”, посвещава победата на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

СПОДЕЛИ

Илия Царски стана пръв в генералното класиране на Планинско изкачване „Българка 2017“. Той спечели първото място с време 7.40.95. След него се нареди Христо Манолов с време 7.41.72, а трети остана  Юлиян Телийски с време 7.47.76.

Царски записа общо време от 7:40.950 мин в трите изкачвания, като най-доброто му постижение бе в третата сесия, когато хронометрите отчетоха 2:33.270 мин. за 4.200 км.

„Добро състезание, силна конкуренция, добра организация – обяви след финала Царски за сайта bgnrc. – Разбира се, можеше и по-добре да го направим, но решихме да пазим новите гуми и карахме и днес със старите.

„За нас победата тук беше важна, защото искахме да я посветим на напусналия ни преди дни приятел на Автоцар и наш спонсор д-р инж. Лъчезар Цоцорков. Затова и задницата на колата е брендирана с неговата снимка и траурната лентичка. Благодаря и на Христо Манолов, който е много бърз. Когато разликата беше – бих казал един миг – запазихме концентрация, обсъдихме някой неща и за мен беше много важно да запазя лидерството, защото когато водиш много малко е много опасно. Казано на нашия език важно е да не преиграеш.“