Начало Здраве Център за лечение на болката бе открит в „Уни Хоспитал“

Център за лечение на болката бе открит в „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

Център за лечение на болката бе открит в МБАЛ „Уни Хоспитал“ преди броени дни.

Началникът на отделението по ортопедия и травматология д-р Димитър Кочев уточни, че Центърът е вторият по рода си в България и дейността му ще е насочена към пациенти със силни болки, неповлияващи се при оперативно и медикаментозно лечение, както и при страдащи от хронични заболявания.

Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Тодор Бургуджиев подчерта, че при толкова добре развит Онкологичен център е очаквано за пациентите с онкологични заболявания да има подобно лечение, тъй като болковия синдром при тях е силно изразен. И двамата специалисти акцентираха, че основната цел е да намалят болката за пациентите и да се подобри качеството им на живот.

Към Центъра за лечение на болката пациентите ще продължат да получават медицинска грижа и от лекари специалисти като невролог, неврохирург, физиотерапевт, онколог.

Един от апаратите, с които ще се работи в Центъра е за криоаналгезия, с който чрез изключително ниски температури се замразява сетивния нерв – процесът е обратим и болката може да изчезне за период между 6 месеца и 1,6 година.

Криоаналгезия вече бе приложена при пациент с дискова херния на гръбначния стълб, който към момента се чувства отлично, уточни д-р Кочев.